Sajtószoba

2007


2007. december 19.


Megjelent az Imperial Tobacco Csoport Rt. felelős vállalati tevékenységéről összeállított 2007. évi beszámoló

Megjelent az Imperial Tobacco Csoport Rt. felelős vállalati tevékenységéről összeállított 2007. évi beszámoló

Az Imperial Tobacco ötödik alkalommal hozta nyilvánosságra éves beszámolóját a cégcsoport felelős vállalati tevékenységének alakulásáról.

A beszámoló röviden áttekinti a felelős vállalatként végzett tevékenység iránti szoros elkötelezettségünket és megközelítésünk irányait a 2007. évi pénzügyi év során.

Tevékenységünk alapvetően a termékfejlesztés és az egészség, a környezetvédelmi kérdések kezelése és a klímaváltás, a foglalkoztatás, a munkahelyi egészségügy, a beszállítókkal és a fogyasztókkal kialakított kapcsolataink, valamint a helyi közösségeknek nyújtott "befektetéseink" területeit öleli fel.

A beszámoló az előttünk álló öt esztendőre a Cégcsoport öt prioritását is megfogalmazza, "Ötször - öt" címmel. Ezek az alábbiak:

 • a szén-monoxid kibocsátás jobb kezelése,
 • a termékválaszték megfelelő egyensúlya,
 • a beszállítók tevékenységének fenntarthatósága,
 • a helyi piacokon dolgozó cégeink vezetésének felkészítése arra, hogy aktívabban kapcsolódjanak be a vállalati felelősség-vállalásba,
 • a cégcsoport Szabályzatainak való megfelelés nagyobb átláthatósága;

A beszámoló teljes, angol nyelvű szövege on-line módon is olvasható, vagy letölthető pdf formátumban.2007. december 18.


Az Altadis részvényesei jóváhagyták a Társasági Alapszabályban szereplő szavazási korlátozás megszüntetését

Az Altadis részvényesei jóváhagyták a Társasági Alapszabályban szereplő szavazási korlátozás megszüntetését

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. tudomásul vette az Altadis S.A. ma közzé tett bejelentését, mi szerint az Altadis Közgyűlésén a részvényesek jóváhagyták az Alapszabály azon módosítását, amellyel megszüntették a Közgyűlésen leadható szavazatok számának korlátozását.

Az Imperial Tobacco tudomásul vette, hogy az Altadis részvényeseinek 83,4 %-ka jelent meg személyesen, vagy meghatalmazott útján az Altadis Közgyűlésén, és a leadott szavazatok 89,2 %-ka támogatta a szavazati korlát megszüntetését.

A szavazati korlát megszüntetése teljesíti az Imperial Tobacco-nak az Altadis által kibocsátott, teljes részvénymennyiségére vonatkozó, részvényenkénti 50 eurós készpénzes Ajánlata egyik feltételét. Ez a döntés fontos lépés az Ajánlat sikeres lezárása felé.

Az Ajánlati időszak 2008. január 11-én fejeződik be.


A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.

2007. november 27.


Jóváhagyták az Imperial Tobacco Csoport Rt. csatlakozási kérelmét az amerikai Master Settlement Agreement-hez

Jóváhagyták az Imperial Tobacco Csoport Rt. csatlakozási kérelmét az amerikai Master Settlement Agreement-hez

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. ezúton jelenti be, hogy az Amerikai Egyesült Államok Legfőbb Ügyészeinek Nemzeti Szövetsége jóváhagyta a vállalat azon kérelmét, mely szerint "Gyártói Részvevőként" csatlakozhat az ún. Master Settlement Megállapodáshoz (MSA)

Gareth Davis vezérigazgató ennek kapcsán kijelentette: "Mindez nagyon jó hír számunkra, hiszen ezt követően tovább erősíthetjük jelenlétünket ezen a rendkívül jövedelmező piacon. Most be kell fejezni márkáink formális, regisztrációs folyamatát, majd megkezdhetjük újabb termékeink értékesítését az USA piacán. Az elkövetkező hetekben megkezdődhet ez a folyamat."

Az USA piacának 4. legnagyobb dohánycége, a Commonwealth Brands idén áprilisban történt felvásárlása óta az Imperial Tobacco komolyan jelen van a piacon: cigaretta-eladásai révén a teljes piac 3,7-kát és a diszkont cigaretta szektor 13,4 %-kát tudhatja magáénak.

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.


2007. november 14.


Az Altadis Rt. Igazgatósága javasolja az Imperial Tobacco Csoport ajánlatának elfogadását és összehívta az Részvénytársaság Közgyűlését

Az Altadis Rt. Igazgatósága javasolja az Imperial Tobacco Csoport ajánlatának elfogadását és összehívta az Részvénytársaság Közgyűlését

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. ma tájékoztatást kapott az Altadis S.A alábbi bejelentéséről:
 • Az Altadis Igazgatósága pénzügyi szempontból egyhangúan megfelelőnek minősíti az Imperial Tobacco-nak az Altadis részvényeire tett, részvényenkénti 50 eurós készpénzes Ajánlatát.
 • Az Altadis Igazgatósága egyhangúan vonzónak minősíti az Imperial Tobacco Ajánlatát és a részvényesek elfogadására javasolja ezt az Ajánlatot.
 • Az Altadis Igazgatáságának tagjai, akik közvetlenül vagy közvetetetten maguk is az Altadis részvényesei, megerősítik azon szándékukat, hogy elfogadják ezt az Ajánlatot, feltéve, hogy nem érkezik egy ennél versenyképesebb, másik ajánlat.

Rendkívüli Közgyűlés

Az Altadis ma azt is bejelentette, hogy 2007. december 18-án, keddre összehívta a Társaság Rendkívüli Közgyűlését. Ezen a Közgyűlésen szavaznak az Altadis részvényesei azon határozati javaslatról, amely törli az Altadis Alapszabály egyik rendelkezését, amely a Közgyűléseken korlátozza a részvényesek által leadható szavazatok számát.

A Közlemény teljes, spanyol nyelvű szövege itt tölthető le (PDF 33K)
A Közlemény teljes, francia nyelvű szövege itt tölthető le (PDF 33K)

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le2007. november 7.


A CNMV jóváhagyta az Imperial Tobacco Csoport Rt-nek az Altadis S.A-ra adott, felvásárlási ajánlatát.

A CNMV jóváhagyta az Imperial Tobacco Csoport Rt-nek az Altadis S.A-ra adott, felvásárlási ajánlatát.

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. (továbbiakban: "Imperial Tobacco") ezúton jelenti be, hogy a spanyol tőkepiaci bizottság, a Comisión Nacional del Mercado de Valores ("CNMV"), jóváhagyását adta az Altadis S.A. teljes részvényesi tőkéjének megvásárlására tett, készpénzes ajánlatát.

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.

2007. október 30.


Az Imperial Tobacco Csoport Rt. előzetes eredményei a 2007. szeptember 30-al zárult pénzügyi év vonatkozásában

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. előzetes eredményei a 2007. szeptember 30-al zárult pénzügyi év vonatkozásában

Főbb jellemzők:


 • 200 milliárd szál cigarettát értékesítettünk, ez 7 %-kos növekedés (2006: 187 milliárd szál).
 • Nettó árbevétel: 3 280 millió angol font, ez 4 %-kos növekedés (2006: 3 162 millió angol font)
 • Működési nyereség: 1 418 millió angol font, ez 8 %-kos növekedés (2006: 1 311 millió angol font)
 • Kiigazított* működési nyereség: 1 475 millió angol font, ez 9 %-kos növekedés (2006: 1 356 millió angol font)
 • Adózás előtti nyereség: 1 237 millió angol font, ez 6 %-kos növekedés (2006:1 168 millió angol font)
 • Részvényenkénti alapnyereség: 134,3 pence, ez 10 %-kos növekedés (2006: 122,2 pence)
 • Kiigazított* részvényenkénti nyereség: 136,7 pence, ez 12 %-kos növekedés (2006: 122,2 pence)
 • Teljes évi osztalék: 69,5 pence, ez 12 %-kos növekedés (2006: 62,l0 pence)

Az eredmények kimutatása a Nemzetközi Pénzügyi Jelentések Előírásai ("IFRS") szerint készült.

*A kiigazított eredmények bemutatása - ahol erre lehetőség nyílik - az átalakítási költségek, a nyugdíjkedvezmények nettó jövedelemből történt levonása, valamint a derivatívák bizonyos, tisztességes értékváltozásainak elszámolása és a kapcsolódó adóhatások levonása előtt történt.

Az eredmények mai bejelentését összegezve Gareth Davis vezérigazgató úr elmondta:

"Az elmúlt időszak ismét kiváló esztendő volt az Imperial Tobacco számára. Rekordnagyságú pénzügyi eredményeket mutattunk fel, tovább növekedett az értékesített cigarettáink mennyisége és piaci részesedésünk a világ régióiban.

"Az eladott cigaretták mennyisége 7 %-kal nőtt, ez magába foglalja az USA-ban nemrég felvásárolt Commonwealth Brands cégünk elmúlt hat havi értékesítési adatait is. Kiemelkedő volt a Davidoff, West és a JPS márkáink teljesítménye és egy sor más, regionális márkánk jó növekedése is.

"Különösen elégedettek vagyunk a Commonwealth Brands teljesítményével, amely az elmúlt 6 hónap során kiváló befektetési megtérülést jelentett. Terveink szerint az elkövetkező hetekben véglegesítjük a Master Settlement Agreement-hez történő csatlakozási kérelmünket, és ezt követően szeretnénk folytatni új márkáink és termékeink bevezetésének kezdeti, sikeres folyamatát az USA-ban.

"Arra is számítunk, hogy a spanyolországi tőkepiaci szabályozó hatóság, a CNMV hamarosan jóváhagyását adja az Altadis megvásárlására vonatkozó, előzetesen bejelentett terveinkre. Az így megnövekedő cégcsoport komoly, előremutató lehetőségek birtokában halad majd előre. A felvásárlás és két üzleti egység sima integrációjának befejeződését követően e lehetőségek gyors kihasználására fordítjuk majd figyelmünket."

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövegét pdf formátumban a következő linkre kattintva olvashatja el:

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le pdf formátumban.

2007. október 18.


Az Európai Bizottság jóváhagyását adja az Imperial Tobacco Csoport Rt. által tervezett Altadis S.A. felvásárláshoz

Az Európai Bizottság jóváhagyását adja az Imperial Tobacco Csoport Rt. által tervezett Altadis S.A. felvásárláshoz

Az Európai Bizottság ma hozta nyilvánosságra azon döntését, melyben jóváhagyását adja az Imperial Tobacco Csoport Rt. által tervezett Altadis S.A. felvásárláshoz.

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövegét a következő linkre kattintva olvashatja el:

http://www.imperial-tobacco.com/index.asp?pageid=50&2007&newsid=505

2007. szeptember 19.


Előzetes kereskedelmi tájékoztató

Előzetes kereskedelmi tájékoztató

Az Imperial Tobacco Csoport általános teljesítménye a 2007. szeptember 30-val befejeződő pénzügyi év vonatkozásában egybeesik a Menedzsment várakozásaival.

Az év második felében - különösen a Davidoff, a West és JPS kulcsfontosságú márkáink jó teljesítménye miatt - folytatódott cigarettáink értékesítésének mennyiségi és profit növekedése.

Egyik kiemelkedő jelentőségű piacunkon, az Egyesült Királyságban tovább nőtt piaci részesedésünk és megizmosodott jövedelmezőségünk, ami árazásunk javulásának és a költségek csökkentésének köszönhető. Az elmúlt 6 hónapra esett a nyilvános helyi dohányzás tilalmának bevezetése Wales, Észak-Írország és Anglia területén. Mint arra számítani lehetett, emiatt kezdetben csökkent az eladott cigaretta mennyisége. Úgy látjuk, hogy ez a hatás csökkeni fog a jövőben ugyanúgy, mint ahogy ez hasonló jogszabályi környezetben, más piacokon is történt.

Tovább növeltük cigarettáink piaci részesedését Németországban, bár a határokon átívelő, feketekereskedelem miatt itt csökkent a dohánypiac nagysága.


A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le pdf formátumban.

2007. augusztus 13.


Az Imperial Tobacco Csoport Rendkívüli Közgyűlése

Az Imperial Tobacco Csoport Rendkívüli Közgyűlése

NEM AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK, AUSZTRÁLIA, KANADA, JAPÁN VAGY DÉL-AFRIKA PIACAI FELÉ TÖRTÉNŐ PUBLIKÁLÁSRA VAGY TERJESZTÉSRE

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. ezúton jelenti be, hogy a 2007. augusztus 13-ra összehívott, Rendkívüli Közgyűlésén a szükséges többség jóváhagyta a 2007. július 18-án kelt, a Rendkívüli Közgyűlés meghívójában szereplő alábbi határozati javaslatokat:

a.) jóváhagyta az Altadis S A cég felvásárlását, b.) jóváhagyta a Csoport részvényesi tőkéjének megemelését, c.) engedélyezte a Csoport Igazgatótanácsának, hogy megfelelő mennyiségben kötvényeket bocsásson ki, d.) engedélyezte az 1985. évi Társasági Törvény 89.(1) bekezdésében foglaltaktól történő eltérést.

A Rendkívüli Közgyűlésen lezajlott, az érvényes megbízási nyomtatványokat leadó tulajdonosok szavazásának eredményei az alábbi táblázatban láthatók:


Igen szavazatok Az igen szavazatok százaléka (%) Nem szavazatok Összes szavazat Tartózkodók száma
512 998 740 99,82 943 847 513 942 587 993 370


A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.

2007. július 18.


Az Imperial Tobacco Csoport bejelentése az Altadis nemzetközi dohányipari vállalat felvásárlására tett, készpénzes árajánlatáról

Az Imperial Tobacco Csoport bejelentése az Altadis nemzetközi dohányipari vállalat felvásárlására tett, készpénzes árajánlatáról

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. Igazgatósága bejelenti, hogy az Altadis Rt. Igazgatósága beleegyezett: javasolni fogja részvényesei számára az Imperial Tobacco-nak az Altadis felvásárlására tett, készpénzes árajánlata elfogadását. Az Altadis-ra tett, részvényenkénti 50 Eurós, készpénzes árajánlat egy sor előfeltétel és körülmény teljesülésének függvénye.

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.

2007. május 10.


A "Vállalatok a közösségben" szervezet jelentése a cégek 2006. évi társadalmi felelősségvállalásáról

A "Vállalatok a közösségben" szervezet jelentése a cégek 2006. évi társadalmi felelősségvállalásáról

A "Vállalatok a közösségben" nevű szervezet ötödik alkalommal tette közzé éves, a cégek társadalmi felelősségét felmérő jelentését, melyben az Imperial Tobacco Csoport Rt-t az első 100, legjobban teljesítő vállalat körébe sorolta.

Az Imperial Tobacco Csoport másodszor vett részt a Jelentést megelőző felmérésben. E szerint a Csoport a tavalyi 86 %-kos teljesítményét az idén 91 %-ra növelte, amivel elérte az "arany" fokozatú minősítést.

A kiértékelés során nagyító alá vették a részt vevő vállalatok saját társadalmi felelősségi stratégiáját, az üzleti életbe történt integrálódásukat, a társadalmi felelősség saját szervezeten belül történő kezelését és teljesítményét egy sor olyan témában, melyek társadalmi és környezetvédelmi kihatása jelentős.

A fenti pozitív eredmény különösen figyelemre méltó annak fényében, hogy az Imperial Tobacco részt vesz a Dow Jones fenntarhatóságot vizsgáló, 2006 évi jelentésében, melyet a SAM kutatóintézet állított össze. A Jelentés megállapításai szerint cégünk általános értékelése az idén 73 %-kos volt, szemben a tavaly elért 66 %-kal.

Az Imperial Tobacco teljesítményére vonatkozó, angol nyelvű tanulmány részletei itt tölthetők le.


2007. május 1.


Az Imperial Tobacco Csoport Rt. 2007. évi első féléves gyorsjelentése

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. 2007. évi első féléves gyorsjelentése

A Csoport legfontosabb pénzügyi mutatói a következőképpen alakultak a 2007-es pénzügyi év első félévében (2006. október 1-től 2007. március 31-ig terjedő időszakban):

 • Az értékesített cigaretta mennyisége 5 százalékkal, 90,7 milliárd szálra nőtt az előző év hasonló időszakában értékesített 86,3 milliárd szálhoz képest.
 • A nettó árbevétel 1.514 millió angol font, mely 1 százalékos növekedést jelent az előző pénzügyi év első félévében elért 1496 millió angol fonthoz képest
 • Az üzleti eredmény 11 százalékkal, 658 millió angol fontra nőtt az előző év hasonló időszakában elért 592 millió angol fonthoz képest)
 • A kiigazított** üzleti eredmény 7 százalékkal, 663 millió fontra nőtt a 2006-os pénzügyi év megegyező időszakában elért 618 millió angol fontról.
 • Az egy részvényre jutó eredmény 11 %-kal, 56,2 pennyről 62,4 penny-re nőtt az előző pénzügyi év hasonló időszakához képest, .
 • Az egy részvényre jutó kiigazított** eredmény 61,4 penny, mely 13 %-os növekedést mutat a 2006-os év hasonló időszakához képest (54,4 penny).
 • A 2007-es pénzügyi év első féléves részvényenkénti osztaléka 14%-kal, 18,5 pennyről 21,0 penny-re nőtt
** A kiigazított üzleti eredmény nem tartalmazza az átszervezési költségeket, a vállalati nyugdíjpéntári program pénzügyi eredményét és a származékos ügyletekkel kapcsolatban elszámolt egyes értékhelyesbítések összegét.

2007. április 10.


Az Imperial Tobacco Csoport Rt. módosított Ajánlata az Altadis S.A-ra

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. módosított Ajánlata az Altadis S.A-ra

NEM AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK, AUSZTRÁLIA, KANADA, DÉL-AFRIKA VAGY JAPÁN PIACAI FELÉ TÖRTÉNŐ PUBLIKÁLÁSRA VAGY TERJESZTÉSRE

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. (továbbiakban: "Imperial Tobacco") ezúton erősíti meg, hogy egy újabb, módosított, részvényenként 47 Euró nagyságú, készpénzes Ajánlatot juttatott el az Altadis S.A-nak (továbbiakban: "Altadis") annak érdekében, hogy az Imperial Tobacco és az Altadis egyfajta kombinációját hozzák létre.

Az Imperial Tobacco véleménye szerint ez a 47 Euró részvényenkénti árajánlat az Altadis teljes és tisztességes árát képviseli. Az új, módosított Ajánlat az Altadis 2006. december 30-án véget ért pénzügyi évében a cég EBITDA 13,5-szeresét képviseli (figyelembe véve az Altadis nettó adósságát és a Logista S.A-ban meglévő kisebbségi részesedését is.)

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.


2007. április 2.


Befejeződött az amerikai Commonwealth Brands dohánycég felvásárlása

Befejeződött az amerikai Commonwealth Brands dohánycég felvásárlása

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. örömmel jelenti be, hogy felvásárolta a - tőzsdén Commonwealth Brands-ként ismert - CBHC Inc. dohányipari céget, miután teljesített valamennyi, előzetes követelményt.

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.

2007. március 21.


Kereskedelmi tájékoztató

Kereskedelmi tájékoztató

A nap második felében az Imperial Tobacco tájékoztatót tart elemzők részére, melyben kitér a kereskedéssel és a szabályozási ügyekkel összefüggő, friss információkra. A cégcsoport vezérigazgatója, Gareth Davis meg fogja erősíteni, hogy az Imperial Tobacco Csoport általános teljesítménye a 2007. szeptember 30-val befejeződő pénzügyi év vonatkozásában teljes egészében egybeesik a Menedzsment elvárásaival.

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.


2007. március 15.


Az Imperial Tobacco Csoport Rt. lépése az Altadis S.A. irányába

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. lépése az Altadis S.A. irányába

NEM AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK, AUSZTRÁLIA, KANADA, DÉL-AFRIKA VAGY JAPÁN PIACAI FELÉ TÖRTÉNŐ PUBLIKÁLÁSRA VAGY TERJESZTÉSRE

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. ezúton erősíti meg, hogy megkereste az Altadis S.A.-t, az Imperial Tobacco Csoport és az Altadis esetleges kombinációjának kialakítása érdekében az Altadis 45,0 Euró részvényenkénti árán, készpénzzel történő fizetéssel, figyelembe véve az Altadis által korábban nyilvánosságra hozott, március 20-án teljesítendő 0,5 Euró részvényosztalék kifizetését is. A hivatalos megbeszélések jelenleg kezdeti szakaszukban tartanak és egyáltalán nem állítható bizonyossággal, hogy követni fogja-e ezt a lépést egy hivatalos ajánlattétel.

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.

2007. február 8.


Az amerikai Commonwealth Brands cég felvásárlása

Az amerikai Commonwealth Brands cég felvásárlása

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. (ITG) ma bejelentette, megállapodott az amerikai Houchens Industries Inc-vel arról, hogy megvásárolja tőle a Commonwealth Brands néven ismert cége, a CBHC Inc. részvényeinek 100 %-át 1,9 milliárd USA dollár, azaz 794 millió angol font értékben. Az üzlet kapcsán érvényesíthető adókedvezményeket figyelembe véve, a felvásárlás teljes nettó költsége 1,5 milliárd USA dollár, azaz 769 millió angol font. A Commonwealth Brands a 2006. szeptember 30-án lezárult üzleti évében adózás-, amortizáció - és elhatárolás előtti bevétele 174 millió USA dollár, azaz 89 millió angol font volt.

Az Imperial Tobacco Csoport számításai szerint a felvásárlás 2007. áprilisra fejeződik be.

Az egyesült államokbeli Bowling Green (Kentucky), székhellyel működő Commonwealth Brands az USA piacának negyedik legnagyobb dohánygyártója, amely a 376 milliárd szálas amerikai cigarettapiac 3,7 %-kát mondhatja magáénak. A cégnél 720 fő dolgozik. Nagy létszámú értékesítési gárdája országszerte kiváló kereskedelmi kapcsolattal rendelkezik, dohánygyára pedig -, amelynek éves kapacitása 30 milliárd szál - jelenleg 14 milliárd szál cigarettát gyárt évente.

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.

2007. január 30.


Az Imperial Tobacco Csoport Tőzsdei Gyorsjelentése - 2007.


Az Imperial Tobacco Csoport Tőzsdei Gyorsjelentése - 2007.

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. mai Közgyűlése előtt a következő, Tőzsdei Gyorsjelentést tette közzé.

A 2006. szeptemberében véget ért pénzügyi évet egy sor, kiemelkedően jó eredménnyel zártuk, valamennyi régiónkban nőtt cigarettapiaci részesedésünk. 2007-ben újabb előrelépést tettünk, sok piacunkon növeltük a teljesítményt, amit elősegített a folyamatos költségcsökkentés és a gyártás hatékonyságának további növelése. A Csoport 2007. szeptember 30-án lezáruló pénzügyi évének általános kereskedelmi eredménye a várakozásokkal összhangban alakul.

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.

2007. január 2.


Az Igazgatóság összetételében történt változás bejelentése


Az Igazgatóság összetételében történt változás bejelentése

Az Imperial Tobacco Csoport Rt a 2006. november 28-án közzé tett, előzetes tájékoztatását megerősítve bejelenti, hogy a mai nappal a következő személyi változások történtek az Igazgatótanács összetételében:

A nyugdíjba vonult D C Bonham úr utódaként J G Napier urat nevezték ki az Igazgatótanács új elnökének.

Napier úr utódaként Dr. P H Jungels urat Szenior Független Igazgatónak és a Javadalmazási Bizottság elnökének nevezték ki.