2007. május 10.

A "Vállalatok a közösségben" szervezet jelentése a cégek 2006. évi társadalmi felelősségvállalásáról

A "Vállalatok a közösségben" nevű szervezet ötödik alkalommal tette közzé éves, a cégek társadalmi felelősségét felmérő jelentését, melyben az Imperial Tobacco Csoport Rt-t az első 100, legjobban teljesítő vállalat körébe sorolta.

Az Imperial Tobacco Csoport másodszor vett részt a Jelentést megelőző felmérésben. E szerint a Csoport a tavalyi 86 %-kos teljesítményét az idén 91 %-ra növelte, amivel elérte az "arany" fokozatú minősítést.

A kiértékelés során nagyító alá vették a részt vevő vállalatok saját társadalmi felelősségi stratégiáját, az üzleti életbe történt integrálódásukat, a társadalmi felelősség saját szervezeten belül történő kezelését és teljesítményét egy sor olyan témában, melyek társadalmi és környezetvédelmi kihatása jelentős.

A fenti pozitív eredmény különösen figyelemre méltó annak fényében, hogy az Imperial Tobacco részt vesz a Dow Jones fenntarhatóságot vizsgáló, 2006 évi jelentésében, melyet a SAM kutatóintézet állított össze. A Jelentés megállapításai szerint cégünk általános értékelése az idén 73 %-kos volt, szemben a tavaly elért 66 %-kal.

Az Imperial Tobacco teljesítményére vonatkozó, angol nyelvű tanulmány részletei itt tölthetők le.