2012. május 1.

Igazgató Tanácsi kinevezés

2012. június 1-i hatállyal Matthew Phillips Vállalati és Jogi Ügyek Igazgató lesz az Igazgató Tanács tagjaként a Vállalati Ügyek Igazgatója, erősítve a vállalati ügyek fontosságát és szélesítve az ügyvezetői részvételt a Tanácsban.

2012. június 1-i hatállyal John Downing, aki eddig a Jogi Csoport vezetője volt, lesz a Vállalat Titkára.

Ian Napier, az Imperial Tobacco Csoport elnöke kijelentette: „Örömmel üdvözlöm Matthew-t a Tanácsban és John kinevezését a Vállalat Titkárává.

Matthew kinevezése egyaránt tükrözi a Vállalati Ügyek szerepének fontosságát fenntartható eladásnövelési törekvéseinkben és az ő folyamatos hozzájárulását a Csoport stratégiai fejlesztéséhez.”


Életrajzi részletek

Matthew Phillips

Matthew 2000. óta dolgozik az Imperialnál. Előtte a Linklaters és a Burges Salmon jogi cégeknél volt.

M&A hátterét kamatoztatva aktívan részt vett a Reemtsma felvásárlásban vezető tagja volt az Altadis felvásárlást irányító stratégiai csapatnak. 2004-ben a Vállalat Titkárává, 2007. novemberében fő jogtanácsossá, 2010.októberében pedig a Vállalati és Jogi Ügyek vezető igazgatójává nevezték ki.

Matthew a felelőse globális szabályozási és jogi ügyeinknek, valamint a tiltott kereskedelem elleni és a vállalati felelősségvállalalási stratégiák alakításának. 2004 óta tagja az Operating Executive (korábban Chief Executives) Bizottságnak és fontos szerepet játszott az Imperial eladásnövelési stratégiájának újraformálásában.

John Downing

John 2005-ben csatlakozott az Imperialhoz. Korábban a Linklaters jogi cégnél dolgozott. Számos szenior posztot töltött be és 2010-ben lett a Jogi Csoport vezetője közösen irányítva Matthew-val a Csoport jogi tevékenységét. Vezető szerepet játszott az Altadis felvásárlás minden aspektusában és jelentős tapasztalatai vannak a pénzügyekhez és üzletfejlesztéshez, valamint egyéb kereskedelmi ügyekhez kapcsolódó fontos vállalati projektek irányításában.