2007. szeptember 19.

Előzetes kereskedelmi tájékoztató

Az Imperial Tobacco Csoport általános teljesítménye a 2007. szeptember 30-val befejeződő pénzügyi év vonatkozásában egybeesik a Menedzsment várakozásaival.

Az év második felében - különösen a Davidoff, a West és JPS kulcsfontosságú márkáink jó teljesítménye miatt - folytatódott cigarettáink értékesítésének mennyiségi és profit növekedése.

Egyik kiemelkedő jelentőségű piacunkon, az Egyesült Királyságban tovább nőtt piaci részesedésünk és megizmosodott jövedelmezőségünk, ami árazásunk javulásának és a költségek csökkentésének köszönhető. Az elmúlt 6 hónapra esett a nyilvános helyi dohányzás tilalmának bevezetése Wales, Észak-Írország és Anglia területén. Mint arra számítani lehetett, emiatt kezdetben csökkent az eladott cigaretta mennyisége. Úgy látjuk, hogy ez a hatás csökkeni fog a jövőben ugyanúgy, mint ahogy ez hasonló jogszabályi környezetben, más piacokon is történt.

Tovább növeltük cigarettáink piaci részesedését Németországban, bár a határokon átívelő, feketekereskedelem miatt itt csökkent a dohánypiac nagysága.


A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le pdf formátumban.