2006. szeptember 15.

Tőzsdei gyorsjelentés

Az Imperial Tobacco Csoport a 2006. szeptember 30-án záródó pénzügyi évében nyújtott, általános teljesítménye összhangban áll a cégcsoport vezetésének várakozásaival.

Cigarettapiaci részesedésünknek és az ár-előnyöknek köszönhetően kiváló teljesítmény jellemezte munkánkat az Egyesült Királyságban. A nyár folyamán jelentős mennyiségben értékesített cigaretta igen komolyan javította ezt a teljesítményt.

Noha Németországban tovább nőtt cigarettáink piaci részesedése, teljesítményünkre kihatott az általános piac csökkenése és a fogyasztók folyamatos váltása az olcsóbb termékek irányába.

A Nyugat-Európa más térségeit felölelő Régiónkban az egyre nehezedő kereskedelmi feltételek és a csökkenő vámmentes értékesítések dacára, nőtt cigarettáink piaci részesedése.

A világ egyéb részeit felölő Régiónkban eredményeink tovább javultak; az eladott nagy mennyiségnek és a Régió számos országában tapasztalható margin-növekedésnek köszönhetően.

2006. szeptember 5-én jelentettük be, hogy fejeződött a Davidoff cigaretta egész világra kiterjedő védjegy jogának megvásárlása 540 millió euró (368 millió angol font) értékben. Ezáltal még jobban ki tudjuk aknázni a márkában rejlő lehetőségeinket, rugalmasabbak lehetünk a márka fejlesztésében és felgyorsíthatjuk nemzetközi növekedését is.

Ebben a pénzügyi évben 31, 5 millió részvényt vásároltunk 536 millió angol fontért -, a tranzakciós költségek levonását követően 16, 99 angol font részvényenkénti átlagáron -, ami a kibocsátott részvénymennyiség 4, 3 %-kát jelenti.

A 2006. szeptember 30-án lezáruló, teljes pénzügyi év eredményeit 2006. október 31-én, kedden tesszük közzé.