2013. január 29.

2012. évi eredményeink röviden

Hogyan teljesítettünk





Teljesítmény
2012-ben alul teljesítettük a FTSE 100 Indexet 8 százalékponttal. Azonban öt év átlagában 34 százalékkal felülmúltuk azt. Újra befektetett osztalékokkal £100 Imperial Tobacco befektetés öt év múltán most £142, a FTSE 100 Index befektetés £106. 

Definíció
A teljes részvény megtérülés az az összes nyereség, melyet a részvényes   a részvény ár mozgása révén realizál, feltételezve, hogy az osztalékokat is újra részvénybe fekteti be.



Teljesítmény
A részvényenkénti jövedelmet  201.0 pennyre növeltük, ez +8% köszönhetőn eladásösztönzésünknek és a hatékony költség- és készpénz menedzselésnek.

Definíció
A részvényenkénti módosított jövedelem az adózás utáni profit és a súlyozott részvényszám átlag hányadosa kivéve az alkalmazotti részvény programban szereplő és a vállalat által vásárolt részvényeket.



Teljesítmény
Nettó dohányjövedelmünk 4.1 százalékkal nőtt (konstans devizában) 7.0 milliárd fontra.
A jó növekedés az Egyesült Királyság, Németország, egyéb EU és a világ más területein felülmúlta a máshol tapasztalható visszaesést.

Definíció
A nettó dohányjövedelem nem tartalmazza az illetékeket és hasonló less duty and similar tételeket, kivéve a periferikus termékeket.



Teljesítmény
A szálankénti egyenérték mennyisége 2.7%-al csökkent, főként az ukrán és lengyel piacok tartós gyengélkedése és a szíriai nemzetközi kereskedelmi szankciók miatt.

Definíció
A szálankénti egyenérték együttesen tartalmazza a cigaretta és finom vágott dohány mennyiséget. 2011 és 2010 évi számainkat módosítottuk a konverziós módszer változása miatt.



Teljesítmény
A dohány működési haszonrés (marzs) stabilan 42% körül van, tükrözi a beruházások és a költségmenedzselés terén tett erőfeszítéseinket.

Definíció
A dohány működési marzs a működési profit és a nettó dohányjövedelem hányadosa.



Teljesítmény
A konverziós ráta 71%, köszönhetően egy £0.5 milliárdos működő tőke mozgásnak, mely részben egy olaszországi logisztikai üzlet korrekciós lezárásának, illetve növekedésösztönző stratégiai döntéseinknek eredménye. 

Definíció
A konverziós ráta a működési profit és a működési cash flow adózás és kamatfizetés előtti, az ingatlanra, üzemre, berendezésekre és szoftverre felhasznált működő tőke résszel csökkentett hányadosa.



A teljes 2012. évi jelentés angol nyelven letölthető itt