2012. július 24.

A menedzsment időközi jelentése a 2012. június 30-án végződő 9 hónap eredményeiről

Az Imperial Tobacco Group PLC megerősíti, hogy az általános pénzügyi helyzet és a Csoport  működési teljesítménye a 2012. szeptember 30-ig tartó pénzügyi év során megfelel az Igazgató Tanács várakozásainak. 

Az alábbiak az első kilenc hónapra vonatkoznak, ha másképpen nem jelezzük. A nettó dohány jövedelem adatai nem tartalmazzák az árfolyamhatásokat.

A portfólió nyereségek lendületbe hozták az értékesítést

  • A nettó dohány jövedelem 3%-os növekedése erős és tartós ár/mix arányt tükröz; a szálankénti ekvivalens mennyiség 3%-al csökkent 
  • Folytatódik a kulcs stratégiai márkák erős növekedése, a nettó jövedelem 13 és az egyesített szálankénti ekvivalens mennyiség 6 százalékos növekedésével 
  • Kiemelkedő növekedés kubai szivarok terén a feltörekvő piacokon és jelentős nyereségek a snüssz szegmensben 
A mai bejelentéseket összefoglalva Alison Cooper vezérigazgató az alábbiakat mondta:
"Ez a jó teljesítmény azon a pozitív értékesítési fellendülésen alapul melyet teljes dohány portfóliónk terén sikerült generálnunk mind az EU, mind az azon kívüli piacainkon.”

“Különösen elégedett vagyok a stratégiai márkáink terén elért mennyiségi és jövedelem növekedéssel.A Davidoff, Gauloises Blondes, West és JPS most egyharmadát képviseli a szálankénti ekvivalens termelési mennyiségünknek.” 

"Az év további időszakában is következetesen alkalmazzuk eladásnövelő prioritásainkat, hogy
szélesíthessük régióinkban az értékesítést. A kihívást jelentő körülmények továbbra is fennállnak néhány piacon, de az ebben a környezetben elért eddigi, növekedést produkáló erős eredményeink révén jó pozícióban maradunk, hogy folytathassuk az értékmaximalizálást részvényeseink számára.”