2010. március 23.

Kereskedelmi tájékoztató

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. (Imperial Tobacco) ezúton erősíti meg, hogy a Csoport eddigi összteljesítménye és pénzügyi pozíciója - a 2010. szeptember 30-al befejeződő pénzügyi év vonatkozásában -, egybeesik a Cégcsoport vezetésének elvárásaival. A 2010. február 2-án nyilvánosságra hozott ún. Köztes, Vezetői Nyilatkozatban bemutatott trendek továbbfolytatódtak.

Globális, stratégiai cigaretta márkáink eladásai, a Davidoff-fal és a West-tel az élen, erőteljes fejlődést mutattak. A közel-keleti ellátási láncban tapasztalt, ideiglenes zavar elhárítását követően hasonló módon, növekedtek a Gauloises Blondes márka értékesítési mutatói is. Arra számítunk, hogy az első félévben értékesített cigarettavolumen 4 százalékkal csökken. Utóbbi okai, az említett ellátási zavar és az volt, hogy tovább folytatódott a piacok gyengülése Kelet-Európában, az Amerikai Egyesült Államokban és Spanyolországban. Számításaink szerint a második félévben, az eladott cigaretta volumenek stabilizálódni fognak az előző esztendő hasonló időszakának szintjén.

Finomra vágott fogyasztási dohányaink jól teljesítettek az év első felében. Az értékesített mennyiség kb. 10 százalékkal nőtt, ebben a tekintetben főként az Egyesült Királyság, Németország és a Közép-Európa piacai teljesítettek kiválóan.

A pénzügyi év kezdete óta több országban emeltük termékeink árát, ami ellensúlyozta a dohánylevelek növekvő, felvásárlási árának pénzügyi hatását.

Arra számítunk, hogy működő tőke helyzetünk normális módon alakul, jelentősebb kiáramlással számolunk az év első felében és ennek csökkenésével a második félévben. Készpénz konverziónk az egész esztendő vonatkozásában 90 és 100 százalék között lesz.*

Az Imperial Tobacco a tervek szerint 2010. április 27-én, kedden teszi közzé a 2010.március 31-el lezáruló első félévi időszak eredményeit.

*A készpénz konverzió meghatározása: a hitelkamatok és az adók nélkül kalkulált tőkeberuházások utáni cash flow, amit a kiigazított, üzleti tevékenység eredményének százalékában számolunk


A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le