2010. február 2.

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. Köztes, Vezetői Nyilatkozata

Az Imperial Tobacco Csoport 2010. február 2-án délután sorra kerülő, éves Közgyűlése előtt publikált ún. Köztes Vezetői Nyilatkozat megerősíti, hogy - a 2010. szeptember 30-al befejeződő pénzügyi év vonatkozásában - a Csoport teljesítménye és pénzügyi pozíciója megfelel az Igazgatóság elvárásainak.

A mai bejelentést összegezve Gareth Davis vezérigazgató elmondta:

"Jól kezdtük az idei évet, a kereskedelem a várakozásoknak megfelelően alakul, a gyenge gazdasági környezet ellenére is. 

Különösen jó eredményeket mutattunk fel a cigaretta eladások terén az EU egyéb országait átölelő Régióban. Fenntartottuk a növekedést a Világ egyéb országait magában foglaló Régióban, így növeltük a cigaretta értékesítését Afrikában, a Közel-Keleten és a Csendes-óceáni térségben. A pénzügyi év első negyedében a Davidoff márka növelte részesedését az öt legfontosabb piacán, s ezen túlmenően a West és a JPS márkák is jól teljesítettek.

A finomra vágott fogyasztási dohánytermékeink eladása komoly növekedést mutatott az Egyesült Királyságban, Németországban és az EU egyéb országait átölelő Régióban.

A pénzügyi év kezdete óta több piacon megemeltük termékeink fogyasztói árát, így az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Franciaországban is.

A logisztikai területén is egyre inkább javulnak eredményeink, kihasználjuk a költségcsökkentés jótékony hatásait.

A működő tőkére és a készpénz generálásására fordított, kiemelt figyelmünk nyomán tovább erősíthetjük mérlegünket és tovább csökkentjük hiteleinket. A Moody’s hitelminősítő cég e tények hatására a közelmúltban módosította besorolásunkat „negatívról” - „stabilra”. Nagy súlyt fektetünk a jövőben is a költségek optimalizálására, az egymást erősítő szinergiák folytatására és a termelékenység javítására, melyek segíteni fognak abban, hogy ellensúlyozzuk a dohánylevél inflációja által kiváltott hatásokat. Az értékesítésre fordított kiemelt figyelmünk és a készpénz-generálás magas szintjéhez kapcsolódó, hatékony teljesítményünk lehetővé teszi, hogy további fenntartható részvényesi értéket hozzunk létre.

A továbbiakban a 2009. december 31-el véget ért, háromhavi kereskedelmi teljesítményünk részletei következnek, kivéve azon részeket, ahol ezt külön jelezzük. Valamennyi piaci volument és piaci részesedést bemutató szám az Imperial Tobacco saját becsléseit tükrözi."

A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.