2008. január 22.

Az Imperial Tobacco Csoport Rt. Altadis S.A.-ra tett Ajánlatának elfogadása

Az Imperial Tobacco Csoport ma tájékoztatást kapott arról, hogy milyen nagyságrendet képvisel a madridi, barcelonai, bilbaói és valenciai értéktőzsdéken (együtt: a spanyol Értéktőzsdén) jegyzett Altadis részvényekre tett, darabonként 50 euró készpénzes Ajánlatának részvényesi elfogadása.

A spanyol Értéktőzsdén jegyzett 235 922 978 részvény tulajdonosától, azaz az Altadis által kibocsátott összes részvény kb. 93, 5 százalékát képviselő tulajdonostól érkezett be érvényes, elfogadó válasz. Ez a szám még nem jelenti az Ajánlat elfogadásának végső eredményét, ugyanis nem tartalmazza a párizsi Euronext Értéktőzsde Eurolist-jén jegyzett további Altadis részvények tulajdonosainak válaszát. Az Imperial Tobacco tudomása szerint az Altadis teljes részvényesi tőkéjének kb. 3 %-kát a párizsi Euronext Értéktőzsde Eurolist-jén jegyezték le.

A spanyolországi tőkepiaci felügyelet, a CNMV, várhatóan 2008. január 25-én hozza nyilvánosságra az Ajánlatunkra érkezett elfogadó válaszok végső eredményét, ami már tartalmazni fogja a francia Értéktőzsdéről beérkezett válaszokat is.


A Közlemény teljes, angol nyelvű szövege itt tölthető le.